Om Coret

Coret er et rytmisk kor for mænd og kvinder i alle aldre. Vores yngste medlem er i 20’erne, vores ældste har rundet pensionsalderen. Lige nu består vores kor af cirka 40 medlemmer, fordelt på stemmegrupperne alt, sopran, tenor og bas.

Coret synger primært rytmisk musik i mange forskellige genrer, men har hvert år også et par klassiske værker på repertoiret. Netop aldersspredningen og det varierede repertoire er noget af det, der gør vores kor unikt. Vi har en helt særlig dynamik, og klangen spænder vidt fra de dybeste bastoner til de lyse sopraner.

Rytmisk kor med højt til loftet

For os er det vigtigt, at det er sjovt at synge i kor. Både når vi øver og optræder, er der plads til humor. Men vi har også musikalske ambitioner. Vi udforsker alt fra middelalderlig folkemusik til shu-bi-dua – og så elsker vi at tygge os gennem et par store klassiske værker i både pianissimo og fortissimo. Glæden ved at synge, det sociale fællesskab og de mange oplevelser vi har haft – og vil få sammen – er kimen i Coret.

Coret – siden 2011

En del af Corets medlemmer har før sunget i Greve Gymnasiekor, som ind til 2011 var et stort rytmisk kor for både gymnasieelever og gamle elever. Da gymnasiekoret blev nedlagt i sin tidligere form, besluttede en gruppe sig for at danne Coret og derved føre sangfællesskabet videre. Siden er mange flere sangere kommet til, og nye kortraditioner er blomstret op. Vi er dannet som en forening i Greve Kommune og er medlem af Frivilligcenter Greve.

Vores dirigent

Coret dirigeres af Miriam Stonor, som siden begyndelsen har sat sit præg på vores kor, slebet kanterne af og gjort det til en ny, harmonisk helhed. Miriam er uddannet fra Musikvidenskab på Københavns Universitet og arrangerer også en del af Corets sange.

> Læs mere om medlemsskab
> Følg os på Facebook (og se videoer fra nogle af vores koncerter og øveaftener)

Coret er et rytmisk kor, som også synger klassisk engang imellem.